ALLES OVER FLOSSEN

Flossen is van essentieel belang bij een gezonde mond-verzorgingsroutine. Toch negeren veel mensen dit nog. Daarom helpen we je met veel plezier even herinneren, dat flossen belangrijk is! Wij geven jou de beste tips zodat jij jouw mond nog beter kan verzorgen. Samen met Smyle flossen we een gezond gebit.

Hoe belangrijk is flossen?

Je zal het vast niet doorhebben, maar jouw gebit produceert tandplak tussen je tanden. Die bacteriën kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je tandvlees. Als je niet vaak genoeg tandplak verwijdert, kan het leiden tot bloedend tandvlees of gaatjes. En des te langer je er niks aan doet, verandert de tandplak in tandsteen. Dat is nog lastiger weg te halen en je maakt het nog veel moeilijker om je tanden schoon te houden. Bezoek daarom ook regelmatig jouw tandarts om de conditie van je tanden goed in de gaten te houden. 

Stokers en ragertjes zouden dit probleem op kunnen lossen. Echter blijft het vrij lastig om echt goed tussen je tanden te komen. De afstand tussen je tanden is smal, om die reden is flossen een geweldige oplossing! Daarbij komt dat het flossen er ook voor kan zorgen dat je tanden witter worden!

Step by step

  1. Was je handen 

Aangezien je graag hygiënisch te werk wilt gaan, is het vrij verstandig om te beginnen met het wassen van je handen.

  1. Oprollen van de draad

De lengte van je flosdraad kan belangrijk zijn en daarom wordt er aangeraden om een draad te gebruiken van ongeveer 40 centimeter lang. Wind de twee uiteinden van de draad rond je vingers. Zorg ervoor dat bij een van je handen een wat kleinere deel vasthoudt, zodat je die hand makkelijk kan gebruiken om mee te flossen. 

  1. Niet te strak

Voordat je kunt beginnen met flossen, is het verstandig om de flosdraad niet te strak vast te houden. Houdt hem dus losjes vast voor het allerbeste resultaat.

  1. Voorzichtige bewegingen

Dan kan de fun beginnen! Wat goed is om te weten, is dat je rustige bewegingen moet maken. Als je te harde en snelle bewegingen maakt, kan het namelijk je tandvlees beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan tandenpoetsen. Heel snel en hard poetsen staat niet gelijk aan goed poetsen. Dit geldt dus ook voor flossen. Dus doe het rustig aan en overdrijf niet.

  1. Bloedend tandvlees

Tijdens het flossen kan je tandvlees gaan bloeden. Als je voor het eerst flosst, of na een lange tijd weer flosst, is dit geen enkel probleem. Het bloeden zal snel weggaan. Als dat niet het geval is, zou het kunnen betekenen dat je last hebt van tandvleesproblemen. Wij raden je dan aan om een bezoekje te brengen aan je tandarts.

  1. C-vorm

Zodra je je tandvlees raakt, houdt dan de draad in een C-vorm rond je tanden.

  1. Van beneden naar boven

Beweeg de floss langs je tand van beneden naar boven en herhaal dit ook aan de andere kant van je tand. Onthoud dat je hem niet te strak moet vasthouden, zodat hij niet breekt.

  1. Vergeet geen tanden

Hou een ritme aan en sla vooral geen tanden over.

Tadaa! Nu je goed hebt geflost, kan je met een goed gevoel door het leven! Want een schone mond is een happy Smyle!

Hoe vaak moet ik flossen?

Na deze uitleg denk je vast: ‘’Maar hoe vaak moet ik dit doen?’’ Geen paniek, ook hier weten wij raad mee. De meeste dental experts raden aan om een keer per dag te flossen. Lukt dat niet, probeer het dan in ieder geval een paar keer per week. Zolang je maar de juiste techniek gebruikt.

Smyle’s dental floss

Samen gaan we voor de meest natuurlijke en plastic vrije mondverzorging! We hebben nu ook onze eigen floss. Deze krijg je in een klein glazen dispenser, met een draad van 30 meter. Ons draad is gemaakt van mais PLA, dat maakt het flosdraad is geheel vegan en plasticvrij! Nu zin om te flossen? Kies dan voor vegan en plasticvrij, kies voor Smyle!