DE BESTE ORAL CARE-ROUTINE

Als kind wordt ons al jong aangeleerd dat je je tanden moet poetsen als je wakker wordt en als je weer naar bed gaat. Maar tandenpoetsen alleen is helaas niet genoeg. Om je gebit écht gezond te houden heb je een goede oral care-routine nodig. Goede mondverzorging voorkomt gaatjes, ontstoken of bloedend tandvlees, en slechte adem. Hier niks aan doen heeft zeer gevaarlijke gevolgen voor je gezondheid. Maar, geen paniek! Wij hebben de beste tips voor jouw oral care routine. Want een gezond gebit zorgt voor een happy Smyle.

Poets je tanden

Stap één van jouw perfecte oral care-routine is vrij voor de hand liggend en doe je hopelijk elke dag. Kies een tandenborstel die het best bij jou past en die je fijn vindt. Tandartsen raden aan te poetsen met een fluoride tandpasta, bijvoorbeeld onze Smyle tandpasta tabletten. Dan poets je vegan, dierproefvrij, plastic-vrij, en zonder microplastics. Poets je liever zonder fluoride? Geen probleem, die maken we ook. Heb je een tandenborstel en tandpasta uitgekozen? Gebruik ze dan twee keer per dag, zo’n twee minuten lang.

Flossen

Flossen na het tandenpoetsen is erg belangrijk, omdat je met de tandenborstel niet alle plekken in je mond kan bereiken. Je gebit maakt tandplak aan en met alleen poetsen haal je dat niet weg. Flos dus minimaal 2 á 3 keer per week na het tandenpoetsen.

Mondwater

Nu je tanden zijn gepoetst én geflost, is het nu tijd voor mondwater. Door te spoelen met mondwater doodt je de overgebleven slechte bacteriën in je mond, ook in de meest verstopte plekjes. Mondwater is goed voor de bescherming van je tandglazuur en zorgt voor een frisse adem!

Extra tips

Tandenpoetsen, flossen, en je mond spoelen met mondwater zijn samen dé perfecte routine voor een gezonde mondverzorging. Daarnaast zijn er andere kleine dingen die je kunnen helpen met het gezond houden van je gebit. Wacht bijvoorbeeld minstens een uur met eten na het tandenpoetsen. Consumeer niet te veel producten die slecht zijn voor je gebit. Niet te veel snoepen dus! En vergeet je ook niet zo af en toe je tandarts een bezoekje te brengen? Liefst twee keer per jaar Zij helpen je verder op weg naar een optimale mondverzorging!

Plastic-vrije mondverzorging

Een gezonde mondverzorging is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Maar wist je dat in 9 van de 10 cosmeticaproducten microplastics zitten? Tandpasta en mondwater zijn daarop geen uitzondering! Kies jouw orale producten dus zorgvuldig uit.

Smyle biedt alle producten die jij nodig hebt voor een gezonde oral care routine, plastic-vrij, vegan én dierproefvrij. Zoek je een goede mondverzorging en kies je graag voor duurzaam? Dan kies je voor Smyle!

De hele Smyle routine in één keer in huis halen?