SUSTAIN OUR PLANET

Brush Mints zonder tubes, harsh chemicals en micro-plastics

Ze bevatten geen chemische toevoegingen. Geen micro-plastics. Geen parabenen. Geen allergenen. En dus ook geen SLS.

 

SLS is zeep, het schuimt. Dat heeft geen functie bij mondverzorging. Het is een marketing trucje. In sommige landen schuimt de tandpasta meer dan in andere landen.

 

Wij werken alleen met natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten die onze planeet niet uitputten. Dat is wat duurzaamheid betekent.

 

Duurzaamheid begint met kleine dagelijkse routines. Je kunt alleen impact maken als je om de kleine dingen geeft.

Herbruikbare bewaarflesjes

We gebruiken glazen flesjes om onze Brush Mints in te bewaren. Zo helpen we plastic tubes uit onze badkamers te ‘kicken’!

 

Onze glazen flessen staan cool in je badkamer en zijn makkelijk te gebruiken en na te vullen. Maar wat het belangrijkste is: aan het einde van hun levensduur van zeker 3 jaar kunnen ze weer gerecycled worden.

 

En dat is enorm veel beter dan plastic tubes. Die bestaan vrijwel allemaal uit verschillende lagen plastic, vaak gedrapeerd om een dun laagje aluminium, besmeurt met tandpasta resten. Recyclen is daardoor technisch vrijwel niet mogelijk en al helemaal niet economisch haalbaar, helemaal niet als de olieprijs zo laag is dat het goedkoper is nieuwe te maken dan te recyclen.

 

Wij leveren dit coole glazen flesje eenmalig bij een abonnement. Daarna gaan we navullen met de Brush Mint refill verpakking, die gemaakt is van recyclebaar karton/papier.

 

Een maand poetsen vraagt 65 Brush Mints, die wegen samen 32 gram incl. recyclebare verpakking. Een volle 75 ml tandpasta tube – die ook 1 maand meegaat – weegt 109 gram, inclusief al het niet-recyclebare niet-afbreekbare plastic.

 

Dus al met al is het glazen flesje eenmalig wat zwaarder dan een tandpastatube, maar daarna is de nalevering veel lichter en dus ook veel beter voor het milieu omdat er minder CO2-emissie tijdens transport plaatsvindt.

 

Composteerbare kartonnen refills

We gebruiken composteerbaar karton voor onze 125 Brush Mint navulverpakkingen.

 

En karton is erg licht om te vervoeren, waardoor er ook minder CO2-uitstoot is.

Dit karton is ook tot 5 keer recyclebaar. Dat is enorm veel beter dan die niet recyclebare plastic tubes.

 

Alleen brievenbus bezorging, geen pakketjes

We doen geen pakketbezorging. Wij doen alleen brievenbusbezorging.

 

De postbode bezorgt de brieven vaak met de fiets, super duurzaam dus.

We liften nu met hem mee.

 

Er is dus geen extra minibusje of auto naar je huisadres nodig, zo vermijden we CO2-uitstoot.

Wij bezorgen CO2 neutraal

We werken samen met partijen die CO2 neutraal bezorgen. 

 

Die het PostNL-certificaat ‘CO2-neutrale post- en pakketbezorging’ hebben.

 

Dit betekent dat ze alle CO2-uitstoot compenseren die wordt veroorzaakt door hun distributieactiviteiten.

 

Zo worden al je Smyle-leveringen 100% CO2-neutraal verzonden.

 

En daar zijn we trots op!

Online shoppen verslaat vaak lokaal shoppen qua duurzaamheid

Lokale winkels hebben elektriciteit nodig. Wij niet.

 

Producten worden met vrachtauto’s vanuit centrale magazijnen naar winkels verzonden. Dit veroorzaakt CO2-uitstoot. Wij verzenden alleen vanuit ons centrale magazijn naar een postkantoor. 

 

Mensen die naar hun plaatselijke winkel rijden met hun auto, stuwen de CO2-uitstoot ver boven thuisbezorging uit. Helemaal bij brievenbuspost.

 

Smyle combineert zo 1. de CO2-emissiereductie van het NIET distribueren en verkopen in lokale winkels met 2. de CO2-vrije manier van bezorgen van post via postbodes voor bezorging aan huis.

 

Kijk voor meer achtergrondinformatie in dit MIT-onderzoek en dit Dutch Retail Sustainability-onderzoek.

Onze Climate Impact Forecast - VALIDATED

Wij hebben de milieu-impact doorgerekend voor alleen nog maar de impact van een onze betere plastic-vrije verpakking voor de Europese (incl Nederlandse) situatie. Dit hebben we laten valideren door Climate Impact Forecast, ook verbonden aan de TU Delft.

Wat blijkt: als wij 1 miljoen tubes besparen, dan staat dit gelijk aan meer dan 25.000 bomen die je zou moeten planten om die CO2 teniet te doen. 

In de realiteit is dit aantal bomen echter nog hèèèl veel meer.

Want wat is hierin nog NIET meegenomen (omdat er nog geen data van is): 1. geen gebruik van harsh chemicals en micro-plastics, 2. geen gebruik van papieren ‘omdozen’ waar tubes in worden verkocht, 3. minder CO2 uitstoot door het lagere gewicht van de Brush Mints versus volle tandpasta tubes, 4. het CO2 neutraal versturen, 5. minder CO2-emissies doordat we niet in lokale winkels liggen, 6. geen gebruik van water in onze Brush Mints. 

Wij weten daarmee dat de totale milieu-impact in Europa FACTOREN HOGER LIGT, dan deze Climate Impact Forecast (een lichtere vorm van Life Cycle Analyse) nu al laat zien. 

En buiten Europa is die impact op haar beurt nòg weer hoger, omdat daar plastic afval veel minder ingezameld (en verbrand) wordt en op grotere schaal in ons milieu verdwijnt.

 
 

Copyright @ 2020, Smyle.

Mijn winkelwagentje

Fijn dat je er weer bent.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.