DUURZAME PRODUCTEN IN JE BADKAMER: MONDVERZORGING

Duurzame producten
Duurzame producten

Ben jij op zoek naar duurzame producten voor de optimale mondverzorging

Verder zoeken is niet nodig! Bij Smyle ben je op de juiste plek! 

Tegenwoordig worden deze duurzame producten steeds populairder. Dit komt doordat we eindelijk beetje voor beetje beginnen te realiseren dat we allemaal een verschil kunnen maken. Dit kan zelfs alleen al door bewust te zijn van onze mondverzorgingsproducten. Benieuwd welke duurzame producten jij in je badkamer kan hebben? Smyle kan jou alle alternatieven delen!

Het probleem van traditionele mondverzorgingsproducten

Om te beginnen vormen traditionele mondverzorgingsproducten een aanzienlijke bedreiging voor het milieu. Veel tandenborstels zijn bijvoorbeeld gemaakt van plastic en belanden na gebruik op stortplaatsen of in de oceanen, waar ze honderden jaren nodig hebben om af te breken. Volgens schokkende statistieken worden er wereldwijd elk jaar miljarden plastic tandenborstels weggegooid. Dit leidt niet alleen tot visuele vervuiling van onze kustlijnen, maar heeft ook ernstige gevolgen voor het zeeleven en de mariene ecosystemen. Daarnaast is de verpakking van veel traditionele mondverzorgingsproducten vaak niet recyclebaar, wat bijdraagt aan de toenemende hoeveelheid afval die in onze ecosystemen terechtkomt. Het is dus echt heel belangrijk dat we ons eindelijk bewust gaan worden van de noodzaak van duurzame alternatieven voor mondverzorging om deze verontrustende impact op het milieu tegen te gaan!

Wat zijn dan duurzame producten?

Duurzame producten zijn ontworpen en geproduceerd met aandacht voor ecologische en sociale impact gedurende hun levenscyclus. Ze zijn gemaakt van hernieuwbare of gerecyclede materialen, kunnen worden gerepareerd of gerecycled, en hebben een lagere milieubelasting. Het gebruik van duurzame producten draagt bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en bevordert bewuste en verantwoordelijke keuzes voor een gezondere en rechtvaardigere wereld. Door te kiezen voor duurzame mondverzorgingsproducten, zoals natuurlijke tandenborstels en tandpasta in milieuvriendelijke verpakkingen, kunnen we onze impact op het milieu verminderen zonder afbreuk te doen aan onze persoonlijke gezondheid en hygiëne. Bovendien stimuleren deze duurzame keuzes de groei van milieuvriendelijke bedrijven en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst.

Top 7 duurzame producten die jij in je badkamer wilt hebben

  1. Tandenborstel gemaakt van bamboe

Als je aan mondverzorging denkt, is het hoogstwaarschijnlijk het eerste wat je voor je ziet: een tandenborstel. Wist je dat er genoeg alternatieven zijn voor een plastic tandenborstel? Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg tandenborstels op de markt die gemaakt zijn van bamboe. Gooi die oude plastic tandenborstel dus weg en neem er een nieuwe gemaakt van bamboe ervoor in plaats.

  1. Tandpasta tabletten van Smyle

Als tweede op de plaats van het rijtje met duurzame producten, staan de tandpasta tabletten van Smyle. Wist jij dat de meeste tandpasta’s microplastics bevatten? Deze plastics worden ook wel microbeads genoemd. Onnodig ongezond eigenlijk! En dan hebben we het nog niet eens over de plastic tubes! Maar gelukkig heeft Smyle de tandpasta in tabletvorm. Gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten, ze smaken veel beter en je krijgt ze in een papieren navulzakje! En ze zijn ook nog eens Peta- approved!

  1. Bewaarfles van Smyle voor jouw tandpasta tabletten

Om jouw tandpasta tabletten goed te kunnen bewaren biedt Smyle een handige bewaarfles, die mooi bij jou in de badkamer past!

  1. Plastic vrije flosdraad

De meeste flosdraden op de markt zijn gemaakt van plastic. Maar dit hoeft niet. Neem dus een flosdraad in huis die gemaakt is van alleen natuurlijke producten, zoals maïs PLA. Die zijn er genoeg!

  1. Opzetborstels van bamboe voor je elektrische tandenborstel

Maak jij gebruik van een elektrische tandenborstel? Dan weet je vast dat je de opzetborstels regelmatig moet vervangen. Deze opzetborstels kunnen ook stukken duurzamer dan je denkt. Goed onthouden dus!

  1. Tongschraper gemaakt van RVS

Om je mondverzorgingsroutine een level hoger te tillen, kun je gebruikmaken van een tongschraper. Die haalt bacteriën op je tong weg, wat zorgt voor een betere adem. Ook tongschrapers kunnen duurzaam.

  1. Traveltin voor het reizen

Gebruik jij de tandpasta tabletten van Smyle en ga je op reis? Dan hebben wij leuk nieuws voor je. Om je tabletten mee te nemen in je koffer zonder veel ruimte in te nemen met de fles, bestaat er een speciale travel tin. Op deze manier heb je genoeg tandpasta en je neemt ze makkelijk mee!

Tips voor het dagelijks leven

Naast duurzame producten zijn er verschillende manieren waarop je duurzame mondverzorging kunt integreren in je dagelijks leven:

  1. Let op je waterverbruik tijdens het tandenpoetsen

Ten eerste kun je het waterverbruik tijdens het tandenpoetsen verminderen. Laat bijvoorbeeld de kraan niet onnodig stromen tijdens het poetsen, maar zet hem alleen aan wanneer je water nodig hebt om je mond te spoelen. Op deze manier bespaar je water en draag je bij aan het verminderen van de waterbelasting.

  1. Beperk het gebruik van wegwerpproducten

Een andere tip is om het gebruik van wegwerpproducten te beperken. In plaats van wegwerp plastic tandenborstels kun je kiezen voor herbruikbare alternatieven, zoals tandenborstels van bamboe of hout. Deze zijn niet alleen duurzaam, maar ook biologisch afbreekbaar. Daarnaast kun je overwegen om herbruikbaar flosdraad te gebruiken in plaats van de traditionele plastic variant.

  1. Controleer producten op recyclebaarheid

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de recycling en juiste verwijdering van mondverzorgingsproducten. Controleer of de verpakkingen recyclebaar zijn en zorg ervoor dat je ze op de juiste manier scheidt. Sommige gemeenten hebben speciale inzamel programma’s voor tandenborstels en flosdraad, waar je deze producten na gebruik kunt inleveren voor recycling. Door bewust om te gaan met het einde van de levenscyclus van je mondverzorgingsproducten, draag je bij aan een circulaire economie en minimaliseer je de impact op het milieu.

Duurzame producten voor een duurzaam leven

Smyle nodigt je uit om bewust na te denken over de impact van traditionele mondverzorgingsproducten op het milieu en biedt het alternatieven die duurzamer zijn. Door te kiezen voor natuurlijke tandenborstels, biologisch afbreekbare tandenborstels, tandpasta in duurzame verpakkingen en milieuvriendelijke mondspoeling en flosdraad, kun je jouw badkamer routine verduurzamen. Bovendien zijn deze duurzame opties niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen ze ook bijdragen aan jouw persoonlijke gezondheid. Dus waarom niet vandaag nog een stap zetten naar een duurzamere mondverzorging en zo bijdragen aan een groenere toekomst voor ons allemaal? Wij zijn druk bezig en kunnen jullie hulp hard gebruiken!