HOE GEBRUIK JE EEN SONISCHE TANDENBORSTEL?

hoe gebruik je een sonische tandenborstel

Een gezonde mond is erg belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn. Een gezond lichaam begint namelijk bij een gezond gebit. Een slechte mondhygiëne kan leiden tot verschillende aandoeningen, zoals tandbederf, tandvleesontsteking en zelfs hartziekten. Daarom is goede mondzorg door middel van onder andere een sonische tandenborstel super belangrijk. Maar hoe gebruik je een sonische elektrische tandenborstel eigenlijk op de juiste manier?

De voordelen van een sonische tandenborstel

Het is wetenschappelijk bewezen dat elektrisch (waaronder sonisch dus) poetsen beter voor je tanden is dan handmatig. Een persoon met elektrische tandenborstel heeft gezonder tandvlees te hebben en een stuk minder gebitsproblemen. Een elektrische borstel verwijdert namelijk twee keer zoveel tandplak, wat gaatjes tegenhoudt. Ook bereik je plekken in je mond, waar een ‘’normale’’ tandenborstel veel meer moeite mee zou hebben.

hoe gebruik je een sonische tandenborstel

Wat is een sonische tandenborstel?

Een sonische tandenborstel is een type elektrische tandenborstel dat gebruikmaakt van sonische technologie om je tanden en tandvlees grondig te reinigen. In tegenstelling tot de meeste elektrische tandenborstels, die roterende of oscillerende bewegingen gebruiken om de tanden te reinigen, trillen de borstelharen van een sonische tandenborstel op hoge frequentie om de tandplak en vuil van je tanden te verwijderen. De borstelkop van een sonische tandenborstel heeft dezelfde vorm als een ”normale” handtandenborstel.

Hoe gebruik je een sonische tandenborstel?

Het gebruik van een sonische elektrische tandenborstel is niet veel anders dan handmatig poetsen. Het is wel belangrijk om te weten hoe je het op de juiste manier gebruikt om de beste resultaten te krijgen.

Stap 1:

Stop een tandpasta tabletje van Smyle in je mond en kauw hem fijn.

Stap 2:

Zet de borstel aan op jouw gewenste poetsstand en plaats de borstelkop tegen je tanden. Begin aan de buitenkant van de achterste tanden van je bovenkaak en werk langzaam naar voren. Doe hetzelfde aan de binnenkant.

Stap 3:

Beweeg de borstel zachtjes in kleine cirkelvormige bewegingen over het oppervlak van je tanden. Vermijd te veel druk, omdat dit schade aan je tandvlees kan veroorzaken.

Stap 4:

Poets ook je tong om een slechte adem te voorkomen, of gebruik een speciale tongschraper

Stap 5:

Spoel je mond en de borstel grondig af met water en zet de borstel uit.

Door deze stappen te volgen, poets je je tanden op de juiste manier met een elektrische tandenborstel. Vergeet niet om je tanden minstens twee keer per dag gedurende twee minuten te poetsen en je opzetborstel regelmatig te vervangen.

Dus

Hoe gebruik je een sonische tandenborstel? Heel simpel! Een sonische tandenborstel werkt niet veel anders dan een normale tandenborstel. Door de voordelen van een dit type tandenborstel te begrijpen en de juiste techniek te gebruiken, kun je je tanden en tandvlees effectief reinigen en beschermen tegen tandbederf en tandvleesproblemen. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen en de borstel op de juiste manier te gebruiken, om het beste resultaat te krijgen. Door deze tips te volgen, zul je zeker een gezonde en stralende Smyle behouden!