Microplasticvrije merken maken kleine letters groot

In een wereld waarin microplastics een groot probleem zijn geworden, slaan microplasticvrije verzorgingsmerken de handen ineen om de industrie te verbeteren en consumenten te helpen bewuste keuzes te maken. WELEDA, The Lekker Company, Marcel’s Green Soap, Naïf, Smyle, en Witlof Skincare bundelen hun krachten met Plastic Soup Foundation om transparantie te bevorderen en het belang van microplasticvrije producten te benadrukken.

Grote impact

Microplastics zitten in 9 van de 10 verzorgingsproducten, wat niet alleen de natuur vervuilt maar ook schadelijk kan zijn voor zowel mens als dier. Plastic Soup Foundation wijst op de verwoestende impact van microplastics op onze planeet en ons welzijn. Volgens een recent onderzoek van de Professor Lukas Kenner, in samenwerking met Plastic Soup Foundation, vormen microplastics een ernstige bedreiging, niet alleen voor het milieu maar ook voor de gezondheid van de mens: “Plastic deeltjes worden opgenomen door kankercellen en blijven, zelfs na celdeling, aanwezig in deze cellen”.

Maria Westerbos, oprichter van Plastic Soup Foundation, benadrukt het belang van dit initiatief: “Juist daarom zijn eigen initiatieven van microplasticvrije merken zo belangrijk. Zo kunnen we samen laten zien aan de consument, de industrie en de politiek dat microplastics niet nodig zijn. Deze merken bewijzen dat.”

Hanna Verboom toont kleine letters

Hanna Verboom, ambassadeur van deze campagne, staat volledig achter een toekomst zonder microplastics. Ze wil consumenten bewust maken van de kleine lettertjes op producten en zet zich samen met deze merken in voor een verandering van de industrie: “Je kunt pas systemen veranderen als je samen gaat werken. Er zijn alternatieven, dus laten we gewoon anders gaan kiezen.” Daarom draait ze, samen met de oprichters van de merken, de verpakkingen van producten om in de winkel. “De voorkant staat vol met mooie marketingtermen, maar het gaat natuurlijk om de achterkant, de ingrediënten, daar zit de grootste impact.”

[Tekst gaat verder onder video]

Hanna Verboom toont kleine letters

Samen industrie veranderen

De gezamenlijke campagne is gericht op het vergroten van transparantie in de industrie en het belang van de ingrediëntenlijst. Samenwerkingen met platforms zoals Bol zetten microplasticvrije merken in de schijnwerpers, terwijl de Beat the Microbead app (Plastic Soup Foundation) consumenten helpt bij het lezen van die kleine lettertjes. Daarnaast hebben de merken gezamenlijk een handig (gratis) e-book ontwikkeld boordevol tips en trucs voor een verzorging zonder microplastics.

“Dit is meer dan alleen een campagne; het is het startschot van een grotere beweging,” aldus een vertegenwoordiger van de deelnemende merken. “We willen consumenten aanmoedigen verder te kijken dan mooie verpakkingen en ingewikkelde woorden. Het is tijd om het echte verhaal te ontdekken dat verstopt zit op de achterkant van verzorgingsproducten.”

Door gezamenlijk op te treden, geloven de deelnemende merken dat ze positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen en een pad kunnen banen voor een industrie die openheid en duurzaamheid omarmt. Met de steun van consumenten en partners zoals Plastic Soup Foundation, kijken ze uit naar een toekomst waarin microplastics geen plaats meer hebben in onze verzorgingsproducten.

\\EINDE PERSBERICHT//

Voor meer informatie of een sample graag contact opnemen met: 

Almar Fernhout / almar@wesmyle.com / 06-47033547