Recyclebare tubes: Een NEP oplossing voor een ECHT probleem.

Nep oplossing voor een echt probleem: De plastic tube tandpasta is in feite een verpakkingsoplossing uit het fossiele tijdperk, die NU problemen veroorzaakt waar VROEGER niemand zich bewust van was.

En… de recyclebare plastic tube is niet anders! Het klinkt goed, maar het is eigenlijk een ‘virus in vermomming’. Het veroorzaakt nog steeds een wereldwijde ‘plastic pandemic’.

We leggen het uit

Elk jaar worden er in totaal 20 miljard tandpasta tubes geproduceerd. Als je deze achter elkaar zet, dan kun je naar de maan, maal acht!

  • Het produceren van deze tubes veroorzaakt in de eerste plaats een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot.
  • Ze kunnen niet worden gerecycled vanwege de vele lagen verschillende kunststof laminaten waaruit het plastic bestaat, vaak gewikkeld rond een dunne aluminiumlaag.
  • Dus worden ze verbrand (gevolg: opnieuw CO2-uitstoot), gestort of gedumpt in onze oceanen, waar ze honderden jaren bestaan ​​en langzaam vervallen tot microplastics.

Kortom, elke niet verbrande plastic tube die je ooit hebt gebruikt, bestaat nog steeds! Dit is een ‘plastic pandemic’.

De grote bedrijven die deze tubes nog steeds produceren, hebben dus een probleem: het publiek accepteert in toenemende mate deze verouderde, schadelijke verpakking niet meer!

Hun oplossing: de ‘recyclebare plastic tube’. Maar…. dit is helemaal geen oplossing!

  • Recyclebare plastic tandpasta tubes veroorzaken nog steeds CO2-uitstoot, omdat ze in de eerste plaats wél geproduceerd moeten worden.
  • Recycling is te duur – nieuw plastic is vaak goedkoper. Dit geldt vooral in periodes waarin de olieprijs hoog is. Wacht, wat is de olieprijs nu? Precies…
  • Recyclebaar plastic kan niet zo vaak gerecycled worden als glas of aluminium. Je hebt dus na een paar recycling rondes nog steeds nieuw plastic nodig.
  • Recyclebare tubes moeten uit elkaar gehaald worden voordat ze verwerkt kunnen worden. De dop moet worden gescheiden; de tandpasta resten moeten er vanaf gewassen worden. Denk je dat een consument of een recyclingbedrijf dit zal doen? Think again…
  • En omdat er geen recycling plaatsvindt, wordt het nog steeds verbrand, gestort in afvalbergen en gedumpt in onze oceanen.

Dus recyclebare plastic tandpasta tubes zijn geen échte oplossing.

Het is eigenlijk greenwashing door grote bedrijven, die maskeren dat het probleem nog steeds bestaat.

Ofwel hun denkwijze – gevormd door tientallen jaren van fossiele oplossingen – is niet in staat om een ​​andere oplossing te vinden. Of ze zijn zich ervan bewust dat hun oplossing niet écht werkt. En boeit het ze gewoon niet…

Smyle boeit het wel. Dat is de reden waarom we de hele keten bekijken en zo een oplossing hebben ontwikkeld die vrij is van plastic, navulbaar is en die je oneindig en eenvoudig kunt recyclen.

Let’s Smyle!