TABLETTEN, MINTS, TABS, PILLEN… WHAT’S IN A NAME?

Voor wie het nog niet weet, bij Smyle maken we tandpasta in de vorm van een tabletje. Zo kun jij je tanden poetsen zonder dat je elke keer zo’n vieze, onmogelijk te recyclen tube moet weggooien. Smyle wordt gratis en Co2 neutraal bij je thuisbezorgd, zodat je altijd genoeg hebt en niet voor jouw tandpasta naar de winkel hoeft.

Onze kleine, maar o zo krachtige witte pareltjes bewaar je in een mooi glazen flesje. Die vul je elke keer bij met een verse lading tabletten, rechtstreeks uit de 100% Nederlandse Smyle Factory.

Maar hoe noem je zo’n tabletje eigenlijk? Daar hebben we wel even over moeten nadenken.

Ja, het is dus een tandpasta tablet, maar het wordt net zo goed een tandpasta pil, brush mint, of tandpasta tab genoemd. Wij vonden en vinden tandpasta pil of tandpasta pillen toch een tikje ongezellig klinken. Wie wil er twee keer per dag een tandpasta ‘pil’ innemen als je kerngezond bent?

‘Brush mints’ klinkt natuurlijk wel lekker, maar doet toch ook een beetje denken aan snoepjes. En zoals we allemaal weten zijn snoepjes niet goed voor je tanden. In Smyle zit uiteraard geen suiker, de Academie Tandheelkunde Amsterdam ziet ons al aankomen. Daarom vonden we ook brush mints niet de perfecte naam.

We hebben ook even de term ‘tandpasta tabs’ overwogen, omdat dit kort is voor tablet en vooral in de Engelstalige wereld wordt gebruikt voor soortgelijke producten. Maar uiteindelijk hebben we voor de Nederlandse markt toch gekozen voor tandpasta tabletten of tabletjes.

Mocht jij denken een betere naam dan tandpasta tablet, tandpasta pil, brush mint, of tab te kunnen verzinnen, dan staan we daar natuurlijk voor open! Degene die met een geniale nieuwe Smyle naam komt wint een leven lang gratis poetsen, of een gratis olifant.