WELKE ELEKTRISCHE TANDENBORSTEL

Elektrische tandenborstel

Een goede mondverzorging is super belangrijk voor een gezond gebit. Een gezond lichaam begint namelijk bij een gezond gebit. En hoewel handmatig poetsen nog steeds effectief is, zijn elektrische tandenborstels (ook steeds populairder) een net wat betere optie, door de extra voordelen die ze bieden. Daarnaast is het bewezen dat mensen die elektrisch poetsen, gezonder tandvlees hebben en veel minder gebitsproblemen. Maar welke elektrische tandenborstel moet je nu kiezen? En waar moet je op letten? Geen zorgen, wij delen jou al onze kennis!

Verschillende soorten

Voordat je überhaupt kan kiezen, is het goed om te weten dat er verschillende soorten elektrische tandenborstels zijn, namelijk: sonische, roterende en ultrasone tandenborstels.

  • Sonisch: deze tandenborstels werken op basis van een hoge frequentie trillingen om een reinigend effect te creëren en heeft net als de ‘’gewone handtandenborstel’’ een langwerpige opzetborstel.
  • Ultrasone: dit type tandenborstel maakt gebruik van geluidsgolven met een frequentie boven het menselijk gehoorbereik, om tandplak en andere bacteriën te verwijderen. Vaak wordt de ultrasone tandenborstel aanbevolen voor mensen met gevoelig tandvlees.
  • Roterend: roterende tandenborstels hebben een ronde borstel die ronddraait om tandplak en vuil weg te halen. De borstelharen kunnen op verschillende snelheden draaien. Vaak zijn roterende tandenborstels effectiever dan handmatige tandenborstels, maar minder effectief dan sonische en ultrasone tandenborstels.
welke elektrische tandenborstel

Waar je op moet letten

Nu je weet welke soorten borstels er zijn, kun je verder kijken naar de verschillende functies. Dit zijn de dingen waar je op kan letten bij het kiezen van een elektrische tandenborstel:

  • Borstelkop: elektrische tandenborstels worden geleverd met verschillende soorten borstels. Kies er daarom eentje die goed bij jouw gebit past. 
  • Soort bewegingen: kies hier ook een beweging die goed bij jou past.
  • Batterijduur: controleer of de borstel op batterijen werkt, of dat deze opgeladen moet worden. Bekijk hierbij de levensduur van de batterij en natuurlijk de oplaadtijd.
  • Extra’s: kijk voor eventuele functies als een druksensor of timer, om het poetsen jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.
  • Duurzaamheid: stel jezelf de vraag of die tandenborstel niet alleen goed is voor jouw gebit, maar ook de planeet 😉

Kiezen maar!

Houd in het achterhoofd dat het belangrijk is om een elektrische tandenborstel te kiezen die bij jou past en voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Welke elektrische tandenborstel jij moet aanschaffen? Vanaf nu heb jij voldoende informatie om hier een keuze uit te maken!