WERKT EEN TANDPASTA TAB NET ZO GOED ALS NORMALE TANDPASTA?

We krijgen veel vragen of de tandpasta tabs wel net zo goed werken als reguliere tandpasta.

Ons antwoord is simpel; het werkt zelf beter. En dat leggen we je graag uit!

Waarom is gebits- en mondverzorging zo belangrijk?

Een gezond gebit en mondhygiëne is van vitaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Een slechte mondhygiëne kan leiden tot gaatjes en tandvleesontstekingen (gingivitis, parodontitis). Het is ook in verband gebracht, door onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie, met hart-en vaatziekten, kanker en diabetes; bekijk het hier.

Hoe tandpasta helpt

Tandpasta helpt gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen door jouw tanden te reinigen en ongewenste bacteriën te verwijderen. Sinds we hebben ontdekt dat fluoride helpt bij mondhygiëne, wordt fluoride ook in tandpasta gedaan. 

Fluoride is een natuurlijk mineraal dat in gesteente, water en planten voorkomt. Het helpt zwak tandglazuur te herstellen, voorkomt tandbederf en heeft een antibacteriële werking.

Waarom Smyle beter is dan tandpasta

Er zijn drie redenen waarom Smyle beter is dan tandpasta; afgezien van de impact op het milieu.

  1. Wij laten onze ‘tandpasta’ daadwerkelijk wetenschappelijk testen of deze werkt. En dat doet het. (Maar bijna niemand doet deze testen nog)

Wij testen bij verschillende instanties of onze tabs hun werk doen. Iets wat veel tandpasta- en tab-bedrijven simpelweg niet doen. Trouwens, veelal denken we dat al deze bedrijven testen. Nou, blijkt dus niet zo te zijn. 

De werking van fluoride is optimaal onder het bewezen niveau van e 1500 delen per miljoen (ppm). Wij testen met de Academie van Tandheelkunde in Amsterdam of het niveau van 1450 ppm dat vrij komt uit onze tabs zijn werk goed kan doen. En dat doet het!

Therametric Technologies heeft getest dat we een uitstekende RDA score (=abrasiviteit niveau) van 115 hebben. Net op de grens van gewone tandpasta en whitening tandpasta, waardoor het effect van beide geclaimd mag worden. 

Bekijk het hier. Dan weet je dat Smyle werkt.

  1. Wij gebruiken hydroxyapatiet, een extra remineraliserend bestanddeel dat de werkzaamheid van onze tabletten verhoogt.

We hebben hydroxyapatiet toegevoegd in onze fluoride en niet-fluoride ‘tandpasta’. Onze botten en ons tandglazuur bestaan voornamelijk uit hydroxyapatiet. Net zoals fluoride helpt het bij het remineraliseren van het glazuur. Het sluit ook kleine kanaaltjes (dentinale tubuli) af naar de zenuwen in onze tanden, waardoor het gevoeligheid helpt tegengaan. Terwijl het dat doet, maakt het onze tanden ook nog witter, omdat hydroxyapatiet hetzelfde materiaal is waaruit onze tanden bestaan. Daarnaast doodt het geen bacteriën zoals fluoride dat doet; het voorkomt alleen dat schadelijke bacteriën hun slechte werk doen.

Het grootste voordeel van het gebruik van tandpasta met hydroxyapatiet is dat het je tanden remineraliseert. Dat doet het zonder de bijwerkingen die sommigen zien bij het gebruik van fluoride. Wij combineren het met fluoride voor een dubbel sterke bescherming. Ook in onze fluoride-vrije tandpasta, heb je nog steeds de juiste bescherming!

  1. We gebruiken geen microplastics, plasticiden, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleurstoffen en schuimmiddelen (sulfaten en parabenen). Deze dragen niet bij aan de mondhygiëne.

Afgezien van het milieuaspect, is het gebruik van de genoemde ingrediënten NIET GEZOND, tevens dragen ze niets bij. Bijna allemaal zijn ze in verband gebracht met kanker en allerlei andere ziektes en schadelijke effecten. 

Om dit uit te lichten: bijna 60% van de tandpasta bevat microplastics. Bijna alle grote huishoudelijke merken gebruiken goedkope schuurmiddelen voor de leuke visuele effecten. 

De Nederlandse overheid is vorig jaar een uitgebreid onderzoek gestart nadat ze gealarmeerd werden na eerste publicaties over de schadelijke effecten van microplastics op ons immuunsysteem. We hopen dat iedereen hier van leert. Lees hier meer.

Dit zijn de drie redenen waarom Smyle tandpasta tabs beter werken dan tandpasta. 

En bovendien: de impact op het milieu toont aan dat Smyle beter is

Door Smyle te gebruiken redden we het milieu van de vervuiling door plastic tubes, microplastics en schadelijke stoffen. We helpen de natuurlijke omgeving niet alleen door deze slechte producten niet weg te gooien, maar ook in het productie en verbruik ervan.

Daarnaast voorkomen we de verspilling van water. Er is geen water nodig in een tab! Daarentegen bestaat tandpasta voor 40-50% uit water. 

Dus dat is waarom Smyle beter is dan tandpasta!

Wil je Smyle proberen? Klik hier.